Thursday, 16 June 2011

AIZAT SHAHFIQ yang baru ! (:

hey sume , , assalamualaikum for muslim , selamat sejahtera untuk non muslim . . . akuu nak cerita kat korang about my life yang baru . . huh . . tujuan akuu tulis blog nie sebab akuu nak share kat korang apew yang aku rase  . . aku ta nak aku sorang je seronok , aku nak korang pown turut seronok jugak dengan blog aku kali nie * jadilah beronok-ronok . . HAHAHA

   okeoke . . sebab apew title die ' AIZAT SHAHFIQ yang baru ' ? . . sebab aku dapat rase perubahan dalam kehidupan akuu . . dulu akuu kurang dikenali rakan-rakan kat sekolah but sekarang diorang kenal aku lebih dari aku jangkakan . . * bukan terkenal sebab gaduh or gangster kat skola . . maybe sebab diorang senang kowt kawan dengan akuu * memandai je akuu  nie =.=" . .

aku akan cuba jadi yang terbaik untuk kawan-kawan aku , family akuu and especialy to ' bunga ' * hahaha . .
jesteru , aku berharap dapat terus kan sikap macam nie ngan kawan-kawan akuu <3 . . sebab aku sayang diorang la kann :D . . tak lupe juge kat sis angkat akuu <3 ily you sis <3 . . to my gf also <3 lot of love for you la kann . .

urm . . sebagai kesimpulan . . aku harap agar aku jadi jauh lagi baik dari sekarang (:  . . bukan senang nak jadi baik =.=" . . tak pe la . . usehe kan tanga kejayaan * hahaha . . betol jugak kate mak akuu . . die cakap :  " kalau kite senang atau peramah dengan orang sekeliling kite , mungkin diorang akan senang dengan kehadiran diri kite " . . so , ejat akan ingat kate-kate ibu tu <3 love you mom :') ta lupe juge kat ayah <3 happy father day mr Aidi bin kario <3 .  .k la sume . . bye . . iloveyou korang sangat <3

Sunday, 12 June 2011

a day in school (: * rutin hari-hari akuu kat sekolah . .

hey semua warga blogger . . (:   hsri nie akuu nak cite kat korang sume pasal rutin akuu dekat sekolah dari isnin sampai jumaat . . korang bace la erkk . . sorry la kalau akuu punye penulisan teruk . .. (: <3


                       RUTIN-RUTIN WAKTU SEKOLAH * MONDAY UNTIL FRIDAY >3

6.00 - 6.30 > get up from sleep . . = = " dengan muke sembam nye akuu pown bangun than solat subuh . .
                      lepas tu pegi get a bath . . than prepare bajuu , kemas bag , and blablablabla . . .

6.30 - 7.00 > listen some song from my phone sambil bersiap (:  kemudian check phone and make silent . . .
                      and make silent . . hahaha . . after that , pergi dapur and get some breakfast but always akuu
                      cume minum air milo jeee . . than bersiap-siap untuk  ke sekolah la kann (:

7.00 - 7.10 > akuu ke sekolah menaiki moto yang menggunakan kan kuasa kuda engine ferrari yang bole      
                      mempercepatkan akuu untuk ke sekolah . . (: hakikatnya naik moto YAMAHA LAGENDA
                      jee . . . hahaha . . kalau bosan atas moto kann , aku pown memekak la atas moto tuu . . .
                      makcik jual nasi lemak tu sampai gelak sebab dengar akuu nyanyi pagi-pagi . . :D

7.20 - 7.40 > setelah sampai kew sekolah , akuu segera ' parking ' moto akuu kat depan pondok pak guard
                      di depan sekolah . . kemudian aku terserempak dengan sekumpulan pengawas * benci betol
                      akuu = = " . . kemudian akuu pown duduk di baris kelas akuu . . tengok muke diorang sume
                      macam kene samak je * HAHAHA . . sume kuyu je mate . . kemudian bermula la rutin di
                      sekolah akuu . . dan dengar lah cikgu membebel setiap hari = = " . . than kitorang pown masuk
                      ke kelas masing2 . . kalau hari isnin , lame la jgak perhimpunan sekolah akuu . . sempat jugak
                      borak-borak ngan member2 kelas lain . . maklum la da lame ta jumpe kannn . . (:

8.00 -10.25 > bermula la kelas akuu kat sekolah . . biase pagi2 , sume meke macam nak tido je time kelas
                      tapi time lepas rehat , sume segar bugar . . haha . . time sebelum rehat banyak jugak la bende
                      kene buat . . exersice and macam-macam lagi laa . . biase sebelum rehat sume ta de mood nak
                      sembang-sembang ngan kenkawan . .

semase rehat > hahaha . . time nie sangat seronok sebab dapat ngorat awek kat kantin * main-main je sayang
                        <3 . . ta de la . . time nie kitorang akan lepak-lepak kat meje tengah-tengah kantin kitorang . .
                       sapew yang duduk situ mesti kene halau * HAHAHA jahat la kann . . kitorang sembang2
                       sampai waktu rehat habis . . haha . . pastu baru mengelabah nak beli makanan . . pengawas
                       sampai bengang je ngan kitorang . . tapi diorang da biase dengan kitorang so no hal la (; . .

10.40 - 1.05 > time nie . . sume da ' fresh ' macam sayur segar . . haha . .so ade yang nak blaja ade jgak
                        yang sambung tido balik . . errrr = = " . . ape la diorang nie . . sengal betol . . ade yang focus
                        ade yang tak . . biase laa . . ragam dalam kelas kann . . so accept je la what happen (:

waktu balik > hehehe . . aku suke time nie . . kelas da tak macam kelas daa . . YEAH ! ! DAH BALIK (:
                     

   itu je la sedikit sebanyak pasal rutin akuu kat sekolah (:  > ta kesa la mereka baik kew jahat kew . . yang penting aku enjoy kawan ngan diorang . . tapi akuu ta nak la terpengaruh ngan diorang . . oke laa bubye .  .assalamualaikum (: iloveyou sapew yang bace ta kesah laki or pompuan sebab akuu sayang kawan-kwan akuu <3 my sweetheart pown same jgak ! (: <3
                 

Friday, 10 June 2011

al kisah > AIZAT SHAHFIQ BIN AIDI * (:

assalamualaikum to muslim and selamat sejahtera for non muslim , ,
 
      aku nak cerita kat korang sume pasal al kisah kelahiran akuu hingga sekarang . . banyak pahit manis dalam al kisah kehidupan akuu sepanjang akuu hidup . . hahaha . . (: . aku harap korang enjoy la dengan cerita al kisah hidup akuu nie . . .

                                        AL KISAH : AIZAT SHAHFIQ BIN AIDI  <3  (:

oke . . urm . . aku telah berada selama 9 bulan dalam perut ibuku . . kemana sahaja die pergi aku mesti ikut bersama . . tak kan die nak tinggalkan aku pulak kan . . (:  . . pada 6/4/1995 . . ibuku bergegas kew hospital berdekatan untuk melahirkan akuu . . dan tepat pukul 7.16 malam . . seorang bayi lelaki yang agak comel (:  . . telah lahir pada tika dan saat itu . .

                                      KETIKA BERUMUR 6 TAHUN  <3 (:   HAHA

okeoke . . pada usia 6 tahun , aku telah didaftarkan di sebuah tadika berdekatan dengan rumah akuu . . sangat best kerana dapat berjumpa dengan kawan2 baruu . . ade yang nangis , suke , mara , dan macam2 lagi  ragam yang akuu tengok time tuu . . aku pown nangis jugak time tuu . . hahaha . . maklumlah baru masuk sekolah kan pastu kene ' terpisah ' kejap ngan ibu and ayah akuu . . <3

                                     AKU BERADA DI TAHUN 6 : WAS A GREAT MOMENT <3

hahaha . . akuu paling suke time standart 6 because banyak yang akuu belajar . . antaranya , mengenal erti ape itu persahabatan , hormat antara satu sama lain , ' cinta monyet ' * hahaha dan banyak lagi kalau aku nak cite pown ta habis-habis . . memang akuu sangat2 miss diorang sume especialy murid  > SEKOLAH KEBANGSAAN BATU BELAH , KLANG . . korang memang gempak urh <3 ily untuk sume (:

                                 TIME SEKOLAH MENENGAH (:   <3 * BEFORE BECOME SENIOR . .

yess . . chapter yang akuu gemar ! biase la time form 1 until form 2 kene je la dengan senior-senior akuu . . surh beli air laa , beli makanan dan macam-macam lagi yang akuu kene , tapi bukan di buli tau ! just kene suruh sebab diorang time tu ade kelas budak-budak senior nie . . maybe diorang lapar kowt so akuu tolong la . . pahale kan ? (: hehe . . memang best urh time first masuk sekolah menengah . . mule-mule , agak malu-malu. . biase laa da besar kann . . kene la ade sifat maluu . . tapi sifat tu kene la kawal jangan sampai ter ' over ' plak kann . . time cikgu tu pangil name akuu , akuu diam jee ,. . hahaha . . kesian cikgu tu kene tungu akuu datang . . serious aku memang malu giler time tu . . dengan awek ' hot ' , kenakaln diorang . . ishhhh . . memang tak urh . . hahaha . . but lama kelamaan kitorang rapat dan semakin rapat with each other . . so dari situ akuu menjadi lebih suke bergaul and mudah mendekati kwana-kawan . . (:  . .

       
        FORM 3 : THE BEST CLASSES THAT I HAVE . . ILY KORANG SANGAT-SANGAT <3 :'(

oke . . this moment akuu tak kann lupe kan ! (: . . serious that was greatest class that i haven see . . dengan diorang punye gelagat , sakt sana sini , banyak joke dalam kelas especialy akuu * hahaha (:  . . akuu memang suke time form 3 . . i love you guys <3 . . memang best laa . . akuu tak pernah rase best macam nie sebelum nie . . akuu suke sangat sakat diorang sampai terbahak bahak diorang gelak * HAHAHA : D ..

                                                            THE END <3 OF AL KISAH . . . . .

aku harap ape yang aku tulis nie sume luahan dari aku sendiri (: . . akuu sangat suke dengan kehidupan yang akuu miliki sekarang . . ily <3 .  . insyaallah akuu akan tulis lagi . . mungkisn lebih menarik dari nie . . aku nak minta maaf sekiranya aku terkasar bahasa semasa menulis blog niee . . sekian . . . <3

Tuesday, 7 June 2011

cara melepaskan perasaan atau tension . . haha . . saya ade jawapanye ! (:

okeee . . cara-cara untuk melepaskan marah+tension dengan your daily life . . (:
 

AMBIL LAH WUDUK KERANA IA BOLEH MEREDEKAN KEMARAHAN ITU ! (:
example : kalau anda marah dengan someone such as your friend , GF/BF or your parents . . just get some 'wuduk' . it can cause your temper become cool . so,sedikit sebanyak dapat menahan rase marah tu kan ! ! (:

MAIN LAH BOLA DENGAN KAWAN2 ANDA . . . (:
example : haha . . kalau korang maen bola dengan kawan-kawan korang , sepak je bola tu kuat-kuat sampai masuk semak , parit or factory . but must sepak dengan kuat tau ! ! (:

DENGAR LAH MUZIK YANG BOLE MENTENTERAMKAN PERASAAN ANDA MASE TU ! (:
example : korang bole la dengar lagu or tulis lirik pasal situation korang time tu kew . sedikit sebanyak tension korang tu maybe hilang sedikit demi sedikit . .

KALAU PEREMPUAN: MAIN LA CONGKAK OR TING TING . . HAHAHA
example : eh ? best apew ? suitable la dengan korang kann . . (:

                          thats all about my tip that i want to share tu all of you . . (:

 <3+<3+<3+<3+<3+<3 = i love you more than love kat soalan sebelah tu . . (:

akuu dan kau sayang's (:

                                      aku sayang kauu je tauu ! !  (: 
                         
  1.Mungkin kalau kau pergi maybe :
    > aku jadi giler . . 
    > aku jadi ta tentu hala . . 
    > mungkin fobia untuk ber'couple-couple' niee . . 

 2.Sebab akuu sayang kat kauu giler-giler :
   > kau setia ngan akuu sangat2 ! ! (:
   > kau jage akuu dengan baik ! ! (:
   > kauu caring ngan akuu (:
   > memang susah na jumpe gurl sebaik kauu sayang ! (:
   > hanya tuhan je tau macam mnew kau takecare kat akuu selame nie (:
   > urmmmmm . . .  <3 <3 . . . sayang kau ketat-ketat la kann ! ! (: 


                   aizat shahfiq ily awk sangat-sangat !! (: <3 . . hehehehe . . . just you <3

Monday, 6 June 2011

S.E.K.O.L.A.H

                                                    sekolah musim 2011/201
                                          musim terakhir di zaman sekolah mesti miss sgt2 !! 

firstly thanks to all teacher in malaysia kerana sanggup melayan kerenah remaja era 2000 nie . . haha , maklumlah murid-murid sekarang nie semakin nakal dan lebih cenderung ke arah kemajuan yg diperoleh sekarang.so,teacher2 nie mesti bengang je bile budak2 nie buat hal sendiri haha . . 

ta dapat bayangkan bile aku sendiri terpakse tingalkan zaman persekolahan nanti. ta tahu rasenye :( . .  mesti sedih+rindu+cinta ngan gelagat diorang kan . . hahaha . . ya allah . .  aku ta dapat bayangkan la nanti . . rase macam nk stop je mase tu or buat mase tu bergerak lebih perlahan . 

kalau pasal pengalaman akuu kat sekolah nie kan , hurm . . banyak sgt ! ! ta bole nk cite kan sume . . oke la aku cerita jgak erk kat korang (:

                                   kisah akuu time standart 5 kantoi surat cinta ngan teacher ! ! (: haha . . 

                okee cite die mcm nie , , 
               seminggu sebelum exam urh, aku ade maen balas surat dengan budak paling hot kat sekolah akuu time tu . than akuu pown syok arr layan die kan sampai satu hari tu kitorang lupe 'dunia pelajaran' hahaha . urm , lepas tu exam pown berlalu minggu tu . . so die pown stop kejap maen surat2 nie ( hakikatnye lepas balik sekolah mesti ade surat dari die )

                     haaaa . . nie la baru cite die , , 
                   oke . . . mase tu paper english tau . . memang kering arr otak akuu time tu sebab nak lemparkan kata2 penulisan kat paper english akuu . fuhhh agak panjang jugak la akuu punye karangan tu haha ( padahal aku tibai jee time tu ) . akuu da macam nyawa2 ikan da time tu . kebetulan sebelum paper english tu , akuu ade meet si die (: . kitorang pown ape lagi , beri kate2 semangat la kann ( ehcehcehceh ) . pastu die ade la bagi surat kat akuu (: haha . . seronok giler la time tu . . okeoke back balik dkat cite time exam english urh . . (: . . time tu akuu da memang malas giler la nak buat paper english tu . so aku pown bace la kan surat yang die bagi tu . . perh , memang syok la ayat-ayat romantik die . tengah kusyuk akuu bace tibe-tibe ade satu teacher nie nampak akuu bace something kat bawah meja . so , die pown pangil la akuu . aku dengan gelabah+kelam kabut apew lagi pegi la kat teacher tu . than si teacher tu  kate 

teacher : awk buat apew tu tadi ? 
aku       : eh teacher nampak kew saya buat apew tadi ?
teacher : nampak laa ! ! so , mane paper tu ? yang awk bace tadi ?
aku       : (sambil mengaru kepale) . . errrr . . nie die teacher . . 
teacher : ouh . . surat cinte rupenye ( dengan nada slow )
aku       : alamak ta de la teacher . . kawan special je kowt = ="
teacher : ' who write this letter ? you or this girl ? '
aku       : errrrr . . this girl teacher . . 
teacher : ouh . . okee . . ayat die menarik . . haha ( teacher tu gelak )
aku       : ouh really kew teacher ? ( buat-buat tanye , hahaha ) 
teacher : ye la . . oke . . go back to your chair now . .
aku      : oke ..  what about my letter ? 
teacher : teacher rampas la ! ! 

                  perhhhh ! ! memang malu+marah gile kat teacher tu . . fuhhh . . pastu lepas abis exam tu akuu terus jumpe die than akuu cite la kat die apew yang berlaku dalam exam tadi .  than die kate . . . . 

die  : mcm mnew exam awk ?
aku : okeee jeee . . tpi ade something berlaku laa ( sambil keruk dahi )
die  : apew die awk ?
aku : pasal surat yang awak bagi tu laa . saya bace dalam kelas tadi than kene rampas plak . . 
die  : ye ke awk ?! adush ..  
aku : sorry awk , saya memang ta bole tahan nak bace surat awak tu . . 

      
               urmmmm . . pastu next day , sume kecoh2 pasal surat kitorang tu . sampai ade cikgu yang gosip pasal surat tu . . hahahaha . famous kann . . ( famous pasal surat tu la bkn sebab pelajaran = = " ) . pastu kitorang pown stop laa maen surat2 tu . than die kate pown nak belajar . hakikatnye ' belajar bercinte ' . hahahaha . tpi aku ta kisah sebab aku tahu yang kitorang memang ta jangke bole jatuh cinta antara satu sama lain . . (:  

                    kesimpulan nye , , , hahahahahaha .. janganlah maen surat2 time exam la kan (: . . nnti jadi macam akuu . . hahaha . . famous pasal surat ! ! (: . . bile di ingat balik , memang mencuit hati akuu . . sangat-sangat (: . . tapi skerang , zaman tu dah berlalu begitu pantas sangat . . rase macam baru jee . . hek2 . . erm . . zaman sekolah memang sangat menyeronokkan bagi akuu . . hahaha. . .  oke laa thats all about my pengalaman pasal sekolah rendah dulu . (: bye ! ! ily <3 

new sister lah ! ! (:

hello sumee . i want to tell u about my new 'kakak angkat' . that was so amazing when she acept me . . haha . . bunyinye agak pelik tapi i suke . thanks la banyak-banyak kat die sebab aceppt i jadi 'adek angkat' die . haha ^..^ <3 . . thanks tau new sister. ( : . banyak yg die ajar pasal teknologi kat i such as buat blog nie la . asal nye dari teguran macam tu je . lastly tibe-tibe i kate kat die 'sis' . tak de nawaitu pown nak cakap macam tu masa tu . than die kate ' oke adeq ' . i pown ape lagi , suke la kan . . hahaha (: . thats all about today . thank you <3

Sunday, 5 June 2011

lagu dan aku ! ! (:

lagu membuat kan aizat sangat seronok dan tenang apabila dengar sesuatu lagu tu especialy techno , club mix , english favorite and urban artist . haha . . kadang-kadang music buat aizat lebih semangat untuk buat something . . . so aizat ta bole hidup tanpa music ! ! (:

she's the one for me

urmmm . . seronok bile dpt memiliki someone yang syg kat  kite . akuu pown rase seronok sgt sebab die caring , jujur , setia and sayang kat akuu <3 . syukur sangat-sangat kerana dapat memiliki dia . but ta bole la lupe kan pelajaran juga ! ! (: pelajaran juga sangat penting bagi aku kerana ia menentukan mase depann akuu . so aku harap aku dapat bahagi mase antare pelajaran dan cinta nie . . .